The Taste of Desire

The Taste of Desire

Willemiek Kluijfhout - Nederland - 2021 - 87 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

'Een parel van een filmessay over het plaat­kieu­wi­ge week­die­r.'

De Volkskrant

'Filosoferen over een hapje zee.'

NRC

The Taste of Desire is een filmische reis rond de wereld, waarin vijf totaal verschillende mensen met elkaar verbonden raken door hun liefde voor de oester.

Een burlesque-danser uit New York, die haar dagelijkse leven als moeder probeert te combineren met haar beruchte oester-act op de bühne. Twee Franse Michelin-ster chef-koks, die proberen te ontkomen aan de stress op de werkvloer in een door ego’s gedomineerd vakgebied. Een jonge, Zweedse vrouw die haar succesvolle mode-carrière in de grote stad achterlaat om oesterduiker te worden in de vrije natuur. Een Japanse pareljuwelenmaker wiens missie het is om schoonheid in imperfecties te vinden. En tot slot een terminaal zieke Engelse psycholoog die zijn levenswerk – een boek over oesters – probeert af te maken voor de dood hem inhaalt.

Door hun ambities en existentiële angsten bloot te leggen, drijft de complexiteit van het menselijk verlangen dat hieraan ten grondslag ligt naar de oppervlakte. Hoe ver zijn we bereid te gaan om onze verlangens te bevredigen? En kunnen ze ooit écht worden vervuld?

Piclfilms van Focus Arnhem

Bekijk op IMDB