The Mole Agent

The Mole Agent

Maite Alberdi - Chili, VS, Duitsland, Nederland, Spanje - 2020 - 90 minuten - taal: Spaans - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

The Mole Agent is onderdeel van het documentaire filmfestival IDFA Extended. Van 18 november tot en met 6 december zet IDFA de documentaire niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland, waaronder Focus. Bekijk hier het hele programma. Vanaf 10 december is de film te zien in ons reguliere programma. 

Met veel absurdistische humor, is The Mole Agent een stijlvolle combinatie van een klassieke Hollywood detective en een observerende documentaire.

Sergio is een Chileense spion. Tenminste, hij krijgt deze rol aangemeten na een casting-sessie, georganiseerd door Romulo, een privédetective die een geloofwaardige mol nodig heeft om te infiltreren in een bejaardentehuis. Romulo’s cliënt, de bezorgde dochter van een van de bewoners, vermoedt dat haar moeder slecht behandeld wordt en huurt de detective in om erachter te komen wat er aan de hand is.

Maar Sergio is 83, geen 007, en heeft moeite met de hedendaagse technologieën en spionagetechnieken. Wel is hij een enthousiaste leerling, voor wie deze spionage-actie een welkome afleiding is na het overlijden van zijn vrouw. Terwijl Sergio informatie verzamelt, groeit hij steeds meer toe naar verschillende bewoners van het bejaardentehuis en beseft hij dat de dreigende waarheid onder de oppervlakte niet is wat men vermoedde. The Mole Agent is een unieke beschouwing van eenzaamheid onder ouderen, met hartverwarmende personages die je niet snel zullen loslaten.

Bekijk op IMDB