The Menu

Tickets:
Meer

The Menu

Mark Mylod - VS - 2022 - 107 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

'Het zeer vermakelijke The Menu blijft tot het eind verrassend.'

de Volkskrant

'Heerlijke horrorsatire met acteur Ralph Fiennes.' 'Een meesterwerk dat we niet aan zagen komen.'

Gids.tv

Een verrukkelijke, messcherpe kritiek op smakeloze luxe-gastronomie, geregisseerd door Mark Mylod (Succession). Een stel (Anya Taylor-Joy en Nicholas Hoult) vertrekt naar een eiland om te eten in een zeer exclusief restaurant, waar de chef (Ralph Fiennes) een fenomenaal menu heeft samengesteld. Wat volgt is een avond vol schokkende verrassingen…

Tyler en zijn vriendin zijn klaar voor hun onvergetelijke avond in ‘Hawthorne’: het luxe maar afgelegen restaurant waar de excentrieke sterrenchef Slowik (een fenomenale Ralph Fiennes) rijke gasten van over de hele wereld bedient van zijn unieke culinaire kunststukjes. Samen met het volgzame personeel tovert de ‘chef’ een briljant meergangenmenu van hoogstaande haute cuisine-kwaliteit op tafel.

Met elk moleculair gerecht wordt de kunst conceptueler en de verrassing pittiger, en het wordt al snel duidelijk dat de gasten vanavond iets anders op hun bord krijgen dan ze hadden gehoopt. En terwijl hun foodie-fantasie langzaam ontaardt in een culinaire nachtmerrie, wordt de kijker getrakteerd op de sinistere verhoudingen tussen status en schuldgevoel.

Bekijk op IMDB