The Mauritanian

Tickets:
Meer

The Mauritanian

Kevin Macdonald - VS - 2021 - 129 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • geweld
  • grof taalgebruik

'...een krachtige film die een pleidooi houdt voor het behoud van menselijke waardigheid, onder wat voor omstandigheden dan ook.'

NRC

'Tahar Rahim imponeert als de onterecht vastgehouden Mohamedou Slahi.'

de Volkskrant

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi (Tahar Rahim), die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantanomo Bay.

Net wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, vindt hij bondgenoten in de idealistische advocaat Nancy Hollander (Jodie Foster) en haar assistent Teri Duncan (Shailene Woodley). Samen worden ze geconfronteerd met talloze obstakels in een wanhopige zoektocht naar gerechtigheid. Ze worden tegengewerkt door militair aanklager Stuart Couch (Benedict Cumberbatch), maar hun controversiële pleidooi en het bewijsmateriaal, onthullen uiteindelijk een schokkende samenzwering die tot diep in het Amerikaanse rechtssysteem doordringt.

De film is geregisseerd door Kevin MacDonald (The Last King of Scotland) en geproduceerd door Michael Bronner (United 93, Green Zone en Captain Phillips).

Bekijk op IMDB