The Man Who Sold His Skin

Tickets:
Meer

The Man Who Sold His Skin

Kaouther Ben Hania - Tunesie - 2020 - 104 minuten - taal: Engels, Arabisch - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • geweld
  • grof taalgebruik

'Een prachtig, origineel verhaal over waardigheid, liefde en de ware aard van vrijheid’

Movies that Matter

'Verrassend coherent en luchtig, met een fijne satirische ondertoon.'

VPRO Cinema

'Vol schitterende verwijzingen naar kunstwerken.'

De Volkskrant

Nieuwe film van de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania (Beauty and The Dogs). Sam (Yahya Mahayni) is een Syrische vluchteling die zijn geliefde achterna wil reizen naar Europa, maar daar de middelen niet voor heeft. Wanhopig besluit hij een controversieel aanbod van de beroemde kunstenaar Godefroi (Koen de Bouw) te accepteren.

Sam Ali wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Hij ontmoet de beroemde en provocatieve kunstenaar Jeffrey Godefroi, die van ongebruikelijke objecten kunst maakt. Hij biedt Sam de mogelijkheid om naar Europa te reizen door zijn rug beschikbaar te stellen voor een tatoeage en zo een kunstobject te worden. Sam groeit uit tot een levend kunstwerk dat miljoenen waard is op de kunstmarkt. Maar de vrijheid die hij dacht te vinden, blijkt schijn. Kan hij aan zijn eigen lichaam ontsnappen?

The Man Who Sold His Skin werd genomineerd voor Beste Buitenlandse Film bij de Oscars 2021 en was de openingsfilm van het Movies that Matter Festival. Mahayni won op het filmfestival van Venetië de award voor Beste Acteur in het Orizzonti programma. De film is los geïnspireerd op een levend kunstwerk van Wim Delvoye.

‘Een prikkelend en slim uitgewerkt verhaal.’

Trouw

Piclfilms van Focus Arnhem

Bekijk op IMDB