The Green Knight

The Green Knight

David Lowery - VS - 2020 - 130 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • geweld

'David Lowery nam een oud-Engels gedicht uit de 14de eeuw en gaf er een fantastische eigen draai aan.'

Trouw

'De film overdondert visueel met onder meer prachtige kostuums die de symboliek in het verhaal aandikken.'

NRC

'Meesterwerk. Een van de beste films van 2021.'

Indiewire

The Green Knight is een atypische bewerking van een eeuwenoude Engelse ridderroman door regisseur David Lowery (The Old Man and the Gun). De hoofdrol is weggelegd voor Dev Patel (The Personal History of David Copperfield, Slumdog Millionaire), die opnieuw een bekend personage uit de klassieke literatuur speelt.

Sir Gawain wordt door Koning Arthur op pad gestuurd om de confrontatie aan te gaan met The Green Knight, een monsterlijke, smaragdgroene ridder die al menig held op de knieën dwong. Om dat te kunnen doen, moet hij verschillende obstakels overwinnen, terwijl bovennatuurlijke krachten zijn tocht lijken te bedreigen. Zo wordt het avontuur nog crucialer voor de jonge Gawain om zichzelf te bewijzen, de eer van zijn familie hoog te houden en zijn plaats tussen de andere ridders van de ronde tafel definitief te verdienen.

Voor zijn opvolger van The Old Man & The Gun maakt David Lowery een hele ommekeer in genre en onderwerp. The Green Knight is een atypische bewerking van een eeuwenoud Engels ridderroman. De hoofdrol is weggelegd voor Dev Patel (The Personal History of David Copperfield, Slumdog Millionaire), die opnieuw een bekend personage uit de klassieke literatuur speelt. Hij wordt bijgestaan door onder anderen Alicia Vikander, Joel Edgerton en Barry Keoghan.

Bekijk op IMDB