The Father

The Father

Florian Zeller - GB - 2021 - 97 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 9 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

Piclfilms van Focus Arnhem

'Een aangrijpend en respectvol verslag van dementie.'

de Volkskrant

'De grootsheid van film zit vaak in het kleine, zoals in drama The Father.' 'Wat Hopkins in The Father doet is fenomenaal lucide acteren, hij kan kijkers met één blik desoriënteren.'

NRC

'IJzersterk geconstrueerde film.'

Trouw

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs, The Two Popes) laat je geen moment los. Hij won er niet voor niks de Oscar voor Beste Acteur mee!

Olivia Colman (The Crown, The Favourite) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar. Anne zoekt opnieuw een verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds weer alle hulp afwijst. Ze wil zeker zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt wanneer zij er niet is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt.

We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring. Zijn vertrouwde omgeving blijkt niet meer zo vertrouwd. The Father won de publieksprijs op het Filmfestival van San Sebastián. Hopkins wordt alom geprezen voor zijn verbluffende prestatie en de film is genomineerd voor maar liefst 6 Oscars! Florian Zeller verfilmde zelf zijn gelauwerde toneelstuk dat, onder andere, op het West End en Broadway te zien was.

Bekijk op IMDB