Stop Making Sense (zonder zitplaatsen!)

Stop Making Sense (zonder zitplaatsen!)

Jonathan Demme - VS - 88 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

De àllerlaatste voorstelling zonder stoelen, vr 23 feb om 21:30. Mis het niet en dans mee op de iconische nummers van Talking Heads!

'Regisseur Demme doet recht aan de act van de band.'

VPRO Cinema

De legendarische concertfilm Stop Making Sense van de Talking Heads komt terug op het witte doek! In een prachtige 4k restauratie om het 40ste jubileumjaar te vieren! Nog slechts één keer te zien in een zaal zonder zitplaatsen, voor een echte concertervaring!

De registratie van dit energieke concert Van Talking Heads, destijds ter promotie van hun nieuwe album Speaking in Tongues, werd geregisseerd door Jonathan Demme (The Silence of the Lambs).

Het choreografisch strak geregisseerde optreden werd in december 1983 opgenomen in het Pantages Theater in Hollywood en laat de meest memorabele nummers van Talking Heads zien, zoals Burning Down The House, Psycho Killer, Once in a Lifetime, Slippery People en This Must be the Place. De film wordt gezien ais voorbeeld van vroege digitale audio technieken en in 2021 werd Stop Making Senseopgenomen in het United States National Film Registry zijnde “culturally, historically, or aesthetically significant”.

Het absurd grote kostuum van David Byrne als hij Girlfriend Is Better zingt, werd een legendarisch fashion statement en beeldbepalend voor de film. In Stop Making Sense spelen de bandleden David Byrne, Tina Weymouth, Chris Frantz en Jerry Harrison samen met Bernie Worrell, Alex Weir, Steve Scales, Lynn Mabry en Edna Holt.

Bekijk op IMDB