Silence of the Tides

Silence of the Tides

Pieter-Rim de Kroon - Nederland - 2020 - 102 minuten - taal: Geen dialoog

Silence of the Tides is onderdeel van het documentaire filmfestival IDFA Extended. Van 18 november tot en met 6 december zet IDFA de documentaire niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland, waaronder Focus. Bekijk hier het hele programma.

Een intens cinematografisch portret van het internationale Waddengebied. Een film die in- en uitademt met de getijden van het Werelderfgoed, een van de grootste aaneengesloten wetlands ter wereld, terwijl het de breekbare relatie tussen mens en natuur verkent.

Een documentaire met een hypnotiserende blik op de cycli en contrasten van de seizoenen: leven en dood, storm en stilte, de massa en het individu. Een poëtische overpeinzing zonder voice-overs of interviews, tegen een overweldigend decor van lucht, water, wind, mist en voortdurend veranderend licht. Silence of the Tides is speciaal gemaakt voor het grote doek.

Met als eerste Nederlandse productie een levensechte Dolby Atmos soundtrack is het een hallucinerende bioscoopervaring. Regisseur en cameraman Pieter-Rim de Kroon (Hollands Licht, A Day in a Life, V.I.S.S.E.N) maakt films over culturele, maatschappelijke en natuur-onderwerpen, die veelvuldig zijn bekroond met (internationale) onderscheidingen, waaronder een Gouden Kalf voor Hollands Licht.