Saint Omer

Saint Omer

Alice Diop - Frankrijk - 2022 - 123 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • 9 jaar en ouder
  • angst

'Vital film-making'

The Guardian

'Een moderne Medea, en meer'

NRC

'Fascinerende film over moederschap, klasse, en etnische en culturele verschillen'

VPRO Cinema

Bekroond documentairemaker Alice Diop verbaasde tijdens het Filmfestival van Venetië vriend en vijand met haar eerste fictiefilm: Saint Omer. Het spannendste rechtbankdrama in jaren en winnaar van de Zilveren Leeuw!

De jonge journalist Rama reist naar het Franse stadje Saint Omer om het proces te volgen tegen Laurence Coly, een jonge Senegalese immigrantenmoeder die terechtstaat voor de moord op haar baby. Ze heeft haar zwangerschap en de geboorte verborgen en de baby bewust achtergelaten op het strand om meegenomen te worden door de vloed. Tijdens het proces beweert ze dat ze behekst en vervloekt was. Rama is zelf zwanger en de haast onvatbare daad van de Laurence roept allerlei ongrijpbare geesten uit haar verleden op. Vragen rond oorsprong en opvoeding en of ze zelf geliefd en gewenst was.

Saint Omer is een onthutsende en aangrijpende film over de twijfels die met het moederschap gepaard gaan en het aanhoudende racisme in Frankrijk. Regisseur Alice Diop volgde in 2016 het proces waar de film op gebaseerd is.

Bekijk op IMDB