Ride Your Wave

Ride Your Wave

Masaaki Yuasa - Japan - 2019 - 94 minuten - taal: Japans - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

Heerlijke hyper-romantische, mystieke en zomerse Japanse animatiefilm, over een jonge studente die verliefd wordt op een brandweerman en hem vervolgens weer los moet laten.

Minato is een jonge brandweerman, die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Toch komen ze samen en een ‘summer of love’ aan het strand volgt. Een liefde die alles in zich heeft om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt; Minato sterft. In Hinako’s intense rouw gebeurt er iets wonderschoons. Het universum opent zich, zodat De twee geliefden op een magnifieke, magische wijze afscheid kunnen nemen. Een prachtig getekende film over hoe mooi het is om heel erg van iemand te houden.

Yuasa Masaaki is een van de meest inventieve en opwindendste anime regisseurs van dit moment. Met zijn zeer herkenbare stijl, een beetje tussen Pop-art en Gauguin in, zijn humor en zijn energieke, quirky personages, wordt hij geschaard in het illustere rijtje van Miyazaki (Ghibli) en Shinkai (Your Name). In deze film werkt Yuasa samen met Reiko Yoshida (A Silent Voice). Haar inzicht in het emotionele leven van jongvolwassenen gaat gepaard met zijn dromerige lichtheid en maakt het tot een film waar je heel blij van wordt. Winnaar van de Best Animated Feature award op zowel Fantasia, Sitges als het Shanghai International Film Festival.

'Magisch-realistische anime weet te ontroeren'

NRC

'Liefdevolle momenten waar de romantiek vanaf druipt'

VPRO Cinema

'De beste film van Masaaki Yuasa tot nu toe'

LA Times
Bekijk op IMDB