(R)Evolutie

(R)Evolutie

Servé Hermans - Nederland - 2021 - 84 minuten - taal: Nederlands - ondertiteling: geen
  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik

'Angela Schijf is perfect gecast als de alomtegenwoordige, mysterieuze Alecto.'

De Volkskrant

'Er zitten tal van leuke kleine scènes in de episodisch opgebouwde film.'

NRC

Dystopische filmkomedie die zich afspeelt in het jaar 2040. Artificiële intelligentie is een vanzelfsprekendheid en biotechnologie bevindt zich in een vergevorderd stadium. Welke rol speelt de mens nog? Met o.a. Angela Schijf, Anniek Pheifer en Jeroen van Koningsbrugge.

Het is 2040. De sciencefiction van gisteren is waarheid geworden. Biotechnologie en artificiële intelligentie maken de mens bijna overbodig. Grote delen van Nederland zijn overstroomd, miljoenen mensen zijn gevlucht naar Limburg. Het last resort waar iedereen hoopt op een nieuw leven zoals zij dat kenden. Maar in het last resort wordt niets aan het toeval overgelaten.

Dokter Frank, de genendokter, helpt je aan het ideale kind met de beste genen en hersenen. En Alecto – een alles controlerende, zelflerende kunstmatige intelligentie – is altijd behulpzaam bij alle beslissingen. Van de lunch tot de liefde, het is het beste om je zaken aan Alecto over te laten. Het biedt de perfecte relatie met een partner die precies is zoals we van hem of haar dromen, en zelfs de seks is beter in virtuele kamers.

Eddy Terstall heeft het gelijknamige toneelstuk van de Duitse schrijvers Yael Ronen en Dimitrij Schaad bewerkt. Zij lieten zich inspireren door de drie bestsellers van futuroloog Yuval Noah Harari: Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw.