Raphaël: The Young Prodigy

Raphaël: The Young Prodigy

Massimo Ferrari - 2020 - 90 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

De release van Raphaël: The Young Prodigy is helaas uitgesteld. Heb je kaartjes? We nemen contact met je op. (Als je je kaartjes aan de kassa hebt gekocht verzoeken we je een e-mailtje te sturen naar info@focusarnhem.nl) Houd deze pagina in de gaten voor informatie over de nieuwe releasedatum!

Deze film maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Bekijk HIER het volledige programma.

Raphaël: The Young Prodigy vertelt het levensverhaal van kunstenaar Raphaël (1483-1520) aan de hand van de buitengewone portretten die hij schilderde van de vrouwen die belangrijk waren in zijn leven.

Van zijn moeder, Magia Ciarla, die stierf toen hij nog maar acht jaar oud was, de bewonderaars die hem hielpen succesvol te worden, tot degene die hem (volgens de legende) leidde tot zijn dood. Raphael (1483-1520) was in staat om een ideale hemelse schoonheid te portretteren, hij richtte zijn ogen niet alleen op het lichaam, maar op hun psychologie.