Radical

Tickets:
Meer

Radical

Mateo Londono - Mexico - 2023 - 125 minuten - taal: Spaans - ondertiteling: Nederlands
 • 12 jaar en ouder
 • angst
 • geweld

'Het is bepaald geen onontgonnen terrein waar Radical zich begeeft, maar de film doet het met zoveel ziel, dat je als kijker helemaal meegaat in Sergio’s enthousiasme.'

Trouw

'In dit hartverwarmende klaslokaal gaat het niet om cijfers en is een fout antwoord ook goed'

Het Parool

  Deze film is op Hemelvaartsdag (donderdag 9 mei) ’s ochtends te combineren met een heerlijk filmontbijt! KLIK HIER voor meer informatie.

  Ontroerend Mexicaans drama waarin een basisschoolleraar besluit het roer compleet om te gooien en ‘radicale’ methodes te gebruiken om zijn kansarme leerlingen te inspireren en een betere toekomst te bieden. Radical is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat prachtig vertolkt wordt door de innemende jonge cast en hoofdrolspeler en Mexicaanse superster Eugenio Derbez.

  Leraar Sergio Correa (Eugenio Derbez) komt vol goede moed aan op zijn nieuwe school in het Mexicaanse Matamoros, tegen de grens met Texas. De bevlogen onderwijzer ontdekt al snel dat er op de school weinig middelen zijn – de computers werden vier jaar geleden gestolen en nooit vervangen – en nog minder enthousiasme is om de jongeren iets bij te leren: de regio wordt geteisterd door bendes, de kinderen komen vaak uit moeilijke thuissituaties en behalen de laagste testscores van het land. Sergio gaat tegen de conventies in en kiest voor nieuwe lesmethoden – iets wat door zijn collega’s als ‘radicaal’ gezien wordt.

  Bekijk op IMDB