QT8: The First Eight

QT8: The First Eight

Tara Wood - VS - 2019 - 114 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

Woensdag 16 september om 20:30 als voorpremière op het dak te zien, i.v.m. het verwachte mooie (nazomer)weer! LET OP: Bij slecht weer gaat de voorstelling NIET DOOR en wordt het geld van de online gekochte tickets automatisch teruggestort!

Een heerlijke, glorieuze, opwindende film over de exceptionele filmmaker Quentin Tarantino en zijn eerste acht films. Tjokvol fantastische fragmenten.

Vol bewondering vertellen vaste acteurs als Samuel L. Jackson, Christopher Waltz, en anderen over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe beroemde scènes tot stand kwamen, hoe liefdevol hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films. Hij is een autodidact die op 15-jarige leeftijd school verlaat en meteen vanaf het begin alles op zijn eigen en unieke manier doet.

Van de armoedzaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij Reservoir Dogs maakt, tot de man die op grootse wijze John Travolta en Pam Grier weer terugbrengt in de spotlights. Hij houdt zoveel van film, dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert en ons na het zien van deze film ook. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze eigenlijk zo snel mogelijk weer opnieuw wil zien. Het is bijna ongelofelijk dat over de regisseur van iconische films als Pulp Fiction, Jackie Brown, Kill Bill en Django Unchained nooit eerder een film is gemaakt.

Bekijk op IMDB