Playtime

Playtime

Jacques Tati - Frankrijk - 1967 - 115 minuten - taal: Frans - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

Op woensdag 21 februari 2024 presenteren wij alweer de vijfde film in de Morgenstond-reeks, Playtime van de grootmeester Jacques Tati. Kevin Toma geeft weer een bevlogen intro bij deze toen geflopte film, al prijkt hij inmiddels op menig klassiekerslijstje.

In dit meesterwerk binnen zijn bescheiden oeuvre belicht Jacques Tati (1909-1982) met grote vrolijkheid de keerzijde van moderne technologie. Zijn vaste personage Monsieur Hulot (hoedje, pijp, iets te korte broek) raakt verstrikt in het Parijs van de jaren zestig, waar grootse glimmende gebouwen, drukte en nieuwe snufjes het leven ingewikkeld en anoniem maken. Prachtige beeldgrappen werden met immense nauwkeurigheid van de meester in scène gezet en blijven leuk. Tati koos bewust voor het bijzonder scherpe 70mm-formaat omdat zo alle hoeken van het beeld konden worden gevuld met gags en andere beeldgrappen.

De laatste in de serie Morgenstond is de klassieker King Kong op woensdag 20 maart aanstaande. Heb je een film gemist, of wil je je favoriete film nog een keer kijken, goed nieuws, er komt ook weer een avondreeks aan vanaf 10 april. Hou de website in de gaten!

Bekijk op IMDB