Petrov’s Flu

Petrov’s Flu

Kirill Serebrennikov - Rusland - 2021 - 145 minuten - taal: Russisch - ondertiteling: Nederlands

De Russische film- en theatermaker Kirill Serebrennikov keert na bijna twee jaar huisarrest terug met een anarchistische vertelling over een dag uit het leven van striptekenaar Petrov en zijn familie, die in de greep zijn van de griep.

Petrov’s Flu – naar een roman van Aleksej Salnikov – schildert een dag uit het leven van de Petrov-familie in Jekaterinenburg, dat overvallen is door een griepepidemie. Petrov, een vermoeide striptekenaar, zijn vrouw Petrova, bibliothecaresse, en hun zoontje kampen met hoge koorts. Petrov wandelt door de grauwe, verarmde stad, ijlt en verliest zich in waanvoorstellingen. De ogenschijnlijk kalme Petrova ontpopt zich als dodelijke fantasy-superheldin die alle mensen vermoordt die haar niet aanstaan.

Petrov’s Flu is een anarchistische mix van werkelijkheid en fantasie, een koortsachtige satire op het moeizame leven in de post-Sovjet-Unie, waar een cynische oligarchie de rechten van gewone burgers met voeten treedt. De filmstijl is opmerkelijk beweeglijk en energiek en werd al vergeleken met de high-voltage-cameravoering van Emir Kusturica.

Bekijk op IMDB