Parasite (Black & White)

Tickets:
Meer

Parasite (Black & White)

Bong Joon-Ho - Zuid Korea - 2019 - 132 minuten - taal: Koreaans - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • geweld
  • grof taalgebruik

"Een meesterwerk."

De Volkskrant

"Messcherpe zwarte komedie."

NRC Handelsblad

Zwart-wit-versie van de grote Oscar-winnaar van 2020! Een heerlijke combi van zwarte komedie, thriller, familiedrama en vlijmscherpe satire. Klik hier voor de tijden van Parasite in kleur.

Met zijn cameraman Hong Kyungpyo deelt regisseur Bong de liefde voor klassieke zwart-witfilms. Nadat hij al eerder van Mother (2009) een speciale zwart-witversie maakte, voelde hij die behoefte ook bij Parasite.

De zwarte komedie over een arm gezin dat infiltreert in het leven van een rijke familie is ook in kleur al een ongekend succes. De film won een karrevracht aan prijzen, waaronder maar liefst vier Oscars, de Gouden Palm in Cannes, een Golden Globe en een BAFTA. Ook in Nederland is de waardering groot. Met bijna 200.000 bezoekers tot nu toe is het de meest succesvolle Aziatische film in ons land ooit!

De zwart-wit-versie van Parasite ging in Nederlandse première tijdens het filmfestival in Rotterdam (IFFR), in aanwezigheid van regisseur Bong zelf. De film werd er bekroond met de publieksprijs. Vanaf donderdag 13 februari in Focus te zien.