Openluchtcinema: The Cure: 40th Anniversary – Live in Hyde Park, London

Tickets:
Meer special Focus op het dak – openluchtcinema

Openluchtcinema: The Cure: 40th Anniversary – Live in Hyde Park, London

Tim Pope - Groot-Brittannië - 2018 - 139 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Te zien in onze dakzaal op zondag 9 aug om 22:00 en dinsdag 18 aug om 21:45.

Bekijk alle dakfilms

In 2018 trad The Cure op in Hyde Park, London ter ere van haar 40-jarige jubileum. Ruim 65.000 mensen zagen een band die klonk als vanouds. Robert Smith was in topvorm, inclusief getoupeerd haar en uitgesmeerde lipstick.

Laat de eerste tonen van The Cure’s megahit A Forrest horen en iedereen vanaf een jaar of vijftig toupeert het haar, trekt zwarte puntschoenen aan, en maakt met opgetrokken schouders en bovenmatige aandacht voor de schoenen die archetypische wave-dansmoves. Veertig jaar na hun allereerste optreden ooit, op zondag 9 juli 1978 voor 65 enthousiaste mensen in ‘The Rocket’, een kleine rokerige bar in Crawley Sussex, zijn de lipstickdragende frontman Robert Smith en de zijnen nog springlevend. Hun 40 jarige jubileumconcert op zaterdag 7 juli 2018 in Hyde Park, Londen, bracht ruim 65.000 mensen op de been. Het werd een legendarisch optreden.
Om deze historische gebeurtenis in Technicolor-glorie vast te leggen klopte de band aan bij Tim Pope, de man die verantwoordelijk is voor de meeste video’s van The Cure. Pope registreerde vervolgens misschien wel het allerbeste concert dat The Cure in een lange carrière ooit gaf.