North by Northwest

North by Northwest

Alfred Hitchcock - VS - 1959 - 136 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 6 jaar en ouder
  • geweld

Slechts eenmalig te zien op dinsdag 6 juni om 19:30 uur met inleiding van filmjournalist Kevin Toma! Voorafgaand aan deze vertoning is het mogelijk om in onze horeca te genieten van de weekspecial incl een warme drank, tegen een gereduceerd tarief van €16,-. Wel graag vooraf reserveren (via 088 1900 600 of klik hier).

In North by Northwest toont Alfred Hitchcock de verregaande consequenties die een case of mistaken identity met zich mee kan brengen.

Cary Grant speelt Roger Thornhill, een geslaagd reclameman die door twee zware jongens wordt aangezien voor ene George Kaplan. Hierdoor raakt Thornhill verzeild in een gevaarlijke wereld waarvan hij het bestaan voorheen niet eens kende. Hij wordt het doelwit van een serie moordaanslagen, verdacht van spionage en moord, het slachtoffer van verraad én gegrepen door hartstochtelijke liefde.

Deze klassieker onder de thrillers behoort tot de allerbeste films die Hitchcock maakte: een supercocktail van spionage, romantiek, humor en spanning. De ene legendarische scène volgt op de andere. Grant die door een sproeivliegtuigje wordt aangevallen bijvoorbeeld, of de spectaculaire ontknoping op Mount Rushmore. En zoals altijd komt de regisseur zelf ook even in beeld. In de openingsbeelden mist hij de bus.

Bekijk op IMDB