Nomadland

Tickets:
Meer

Nomadland

Chloé Zhao - Verenigde Staten - 108 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden
  • grof taalgebruik

'Een inspirerende ode aan de Amerikaanse geest.'

NRC

'Frances McDormand is fantastisch als de aangever die door te luisteren de echte rondreizenden een stem geeft.'

De Volkskrant

Grote winnaar bij de Oscars 2021! Nomadland ging naar huis met de award voor Beste Film, Beste Actrice (Frances McDormand) en Beste Regisseur (Chloé Zoe). Het was de tweede keer ooit dat een vrouwelijke regisseur de Oscar voor Beste Regie won. IJzersterk drama waarin Fern besluit om als hedendaagse nomade door Amerika te trekken wanneer ze haar baan, huis en al haar bezittingen kwijtraakt.

Roadmovie Nomadland is een inspirerende ode aan de Amerikaanse geest, niet zozeer de Amerikaanse droom. Frances McDormand speelt Fern, een weduwe uit een opgeheven mijndorpje die in een wit busje aan het zwerven slaat, net als talloze andere oudere Amerikanen zonder huis of pensioen die van Amazon-warenhuis naar hamburgertent naar suikerbietenoogst trekken. Gedwongen misschien, maar trots. Ik ben niet dakloos, zegt Fern. Ik ben huisloos.

De stugge McDormand fungeert eerst als gids in een weerbarstige en authentieke subcultuur: sommige ‘acteurs’ werden onder het filmen opgepikt. Maar gaandeweg wordt het een karakterstudie van een fiere, solitaire en avontuurlijke vrouw.

Bekijk op IMDB