Niagara

Niagara

Henry Hathaway - VS - 1953 - 88 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder

Slechts eenmalig te zien in onze nieuwe ochtend-klassiekerreeks Morgenstond; iconische filmklassiekers op de woensdagochtend inclusief inleiding van filmjournalist Kevin Toma en een kopje koffie/thee!

In deze in schitterend technicolor gefotografeerde film noir, met sterren als Marilyn Monroe en Joseph Cotton, is misschien wel de belangrijkste rol weggelegd voor de spectaculaire Niagara watervallen op de grens tussen Amerika en Canada.

Tot op de dag van vandaag is dit natuurfenomeen een populaire bestemming voor pasgehuwden. Zo ook in deze film, waarin Polly en Ray Cutler de start van hun verlate huwelijksreis verstoord zien worden als blijkt dat in hun appartement bij de Niagara Falls al een ander stel verblijft. Deze George en Rose Loomis (Joseph Cotten en Marilyn Monroe) weigeren te vertrekken, en dat is nog maar het begin van een allesbehalve romantische vakantie. De brave Polly en Ray worden meegesleurd in een reeks sinistere gebeurtenissen waar hun nieuwe kennissen George en Rose steevast de hoofdrol spelen.

De film werd destijds goed ontvangen, maar menig journalist schreef er wel even bij dat de camera niet alleen de grandeur van de watervallen schitterend in beeld bracht, maar dat de film ook een vehikel was voor de schoonheid van Marilyn Monroe.

Bekijk op IMDB