New Order (Nuevo Orden)

Tickets:
Meer

New Order (Nuevo Orden)

Michel Franco - Mexico, Frankrijk - 2020 - 90 minuten - taal: Spaans - ondertiteling: Nederlands

'Beklemmend, intrigerend en uitputtend.'

VPRO Cinema

'Franco leaves no room for sympathy or redemption.'

The Guardian

Een volksopstand bereikt een chique bruiloft in deze hartverscheurende en urgente sciencefictionfilm uit de veel te nabije toekomst.

Mexico, de nabije toekomst. Een chique bruiloft valt samen met een volksopstand tegen de bevoorrechten en de rijken. De bruid, Marianne, glipt even bij haar receptie weg om de oude butler te helpen met de ziekenhuiskosten van zijn vrouw. Terwijl zij op weg is naar de buitenwijken, bereikt de revolutie het feest. Hartverscheurende en urgente sciencefictionfilm over de veel te nabije toekomst.

De toekomst die in deze winnaar van de Grote Juryprijs van het Filmfestival van Venetië voorspeld wordt, zou zomaar slechts een paar maanden van ons verwijderd kunnen zijn. New Order is niet alleen politiek relevant, het is ook een boeiende sciencefictionthriller met een strak script, een cast vol goed uitgewerkte personages en bloedstollende spanning van begin tot eind. De film is zowel hartverscheurend als urgent, en heeft een van de meest morbide en verwoestende finales die we in jaren gezien hebben.

Bekijk op IMDB