My Darling Vivian

Tickets:
Meer

My Darling Vivian

Matt Ridlehoover - VS - 2021 - 86 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederrlands
  • 16 jaar en ouder

'Een waardevol tijdsdocument... Een eerbetoon voor de uit de geschiedenis geschreven eerste vrouw van zanger Johnny Cash.'

NRC

My Darling Vivian vertelt het romantische maar tevens hartverscheurende verhaal van Vivian Liberto, de eerste vrouw van Johnny Cash en de moeder van zijn vier dochters. Een vrouw met een tumultueus leven, die gedwongen werd in de schaduw van Cash te leven.

De Johnny Cash biopic Walk the Line beschrijft het turbulente leven van de countrylegende met een focus op zijn relatie met June Carter. Om de mythe van June als zijn redder te creëren, werd een zeer onflatteus beeld geschetst van Vivian, die 13 jaar met Cash getrouwd was. Als gevolg hiervan kreeg ze het imago van iemand die niet meer was dan een niet-betrokken zeur in het leven van Cash. Grappig genoeg schreef Cash Walk The Line over haar. In My Darling Vivian worden deze fouten rechtgezet en vertellen de vier dochters van Cash – voor het eerst – het hele en eerlijke verhaal van liefde, isolatie, angst, liefdesverdriet en overleven. De film bevat exclusieve, nooit eerder vertoonde beelden en foto’s.

Piclfilms van Focus Arnhem

Bekijk op IMDB