Mijn vader is een vliegtuig

Mijn vader is een vliegtuig

Antoinette Beumer - Nederlands - 2020 - 92 minuten - taal: Nederlands - ondertiteling: geen
  • 9 jaar en ouder
  • angst

Deze film is onderdeel van het NFF 2021, een unieke selectie van zes festivalpremières, die gelijktijdig met de première op het Nederlands Film Festival plaatsvinden.

Psychologisch drama waarin een succesvolle vrouw na de dood van haar moeder ontdekt dat haar eigen leven is gebaseerd op leugens en geheimen. Ze duikt in het verleden om oude trauma’s te verwerken. Met o.a. Elise Schaap, Pierre Bokma en Maarten Heijmans.

Eva lijkt alles te hebben: een gezin, een succesvol bedrijf en het huis van haar dromen. Als haar moeder plotseling overlijdt, ontdekt ze dat haar leven bestaat uit leugens en geheimen. Eva wordt steeds angstiger en begint de grip op de werkelijkheid te verliezen. Als ze besluit contact op te nemen met haar vader die al meer dan dertig jaar in een psychiatrische inrichting verblijft, blijkt dat het begin van een onthutsende ontdekkingstocht naar het verleden.

Met Nederlandse sterrencast: Elise Schaap, Pierre Bokma, Stefan Rokebrand, Maarten Heijmans, Liz Snoijink, Lisa Smit, Marie-Louise Stheins, Axel Daeseleire, Ariane Schluter, Marcel Hensema, Hannah Hoekstra, Rosa van Leeuwen, Joy Nanne en Danique Nanna.

Bekijk op IMDB