Mijn ouders zijn gescheiden (9+)

Mijn ouders zijn gescheiden (9+)

Nina/Tim/Eef/Huibert de Vruebdt/van Gils/Hilgers/van Wijk - Nederland - 2021 - 60 minuten - taal: Nederlands
  • 9 jaar en ouder

In vier korte films vertellen kinderen hoe ze omgaan met gescheiden ouders. Levin probeert erachter te komen waarom haar ouders uit elkaar zijn door te tekenen, kleien en verhalen te verzinnen. Din uit zich liever door te voetballen dan door te praten en andere kinderen blikken terug op het moment waarop hun ouders vertelden: wij gaan scheiden.

In Nederland stranden ongeveer één op de drie huwelijken en krijgen ieder jaar 86.000 kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. Een derde van deze kinderen ervaart de scheiding als een vechtscheiding. Kinderen praten onderling weinig over vervelende situaties thuis en zijn loyaal aan beide ouders. Daardoor worstelen ze vaak met grote dilemma’s en hebben ze veel verdriet, dat ze in stilte verwerken. In vier jeugddocumentaires laten kinderen zien hoe ze omgaan met een gescheiden gezinssituatie.

Het doel van deze serie is om deze kinderen een stem te geven, en hun verhalen bespreekbaar te maken. Zo probeert Levin (9) erachter te komen waarom haar ouders uit elkaar zijn door te tekenen, kleien en verhalen te verzinnen. Din (12) uit zich liever door te voetballen dan door te praten. Ook blikken kinderen terug op het moment waarop hun ouders vertelden: wij gaan scheiden.

De 4 films hebben de volgende titels:

Scheids! Wissel!

Wat gebeurt er in je hoofd als je ouders uit elkaar gaan, en je wereld nooit meer hetzelfde is?

Half Gescheiden

Hoewel de ouders van de negenjarige Levin zijn gescheiden, gaan ze nog elk jaar gezamenlijk op vakantie. Dit zorgt voor verwarring bij Levin.

Vanaf dat moment was alles anders

In deze documentaire gaan we met acht kinderen terug naar het moment waarop hun ouders vertelden dat ze gingen scheiden.

Safiya The Movie

De ouders van Safiya zijn uit elkaar, maar ondanks het verdriet dat ze daarover heeft, kan ze bij haar nieuwe familie wel haar passie volgen.