Maverick Modigliani

Maverick Modigliani

Valeria Parisi - GB - 2020 - 90 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands

Deze film maakt deel uit van ons Arts in Cinema-programma; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Bekijk HIER het volledige programma.

Documentaire over de meest bohemienachtige kunstenaar van de vorige eeuw: Amedeo Modigliani.

Deze documentaire verkent het leven en werk van Amedeo Modigliani (1884-1920). Een avant-gardistisch schilder, geliefd en geïmiteerd over de hele wereld.

Door zijn enorme talent en vroegtijdige dood (hij werd slechts zesendertig jaar oud) werd de legende van de Italiaanse schilder -womanizer, alcoholist, tragische kunstenaar- geboren. De eenvoud van lijnen en gezichten maakten hem tot een van de grootste kunstenaars van de 20ste eeuw en een klassieker in de 21ste eeuw. Een moderne erfgenaam van de meesters van de Renaissance.

In de documentaire spreken zijn portretten tot ons, van “La Filette en Bleu” tot het portret van zijn vrouw Jeanne Hébuterne. Aangevuld met zwart-wit foto’s en archiefbeelden van zijn woonplaats Parijs geeft dit een prachtige impressie van het leven van deze gerenommeerde kunstenaar.