Maternal

Tickets:
Meer

Maternal

Maura Delpero - Argentinië - 2022 - 91 minuten - taal: Spaans - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder

'Delpero ontdoet het onderwerp van z’n vroomheid.'

NRC

'De drie hoofdrolspelers acteren voortreffelijk.'

de Volkskrant

Wat is moederschap? Maternal toont ons een wereld waarin twee vormen van moederschap – dat van de alleenstaande en de heilige moeder – botsen.

De film speelt zich af binnen de muren van een religieus opvanghuis voor jonge alleenstaande moeders in Buenos Aires en volgt drie vrouwen: zuster Paola, een Italiaanse non die op het punt staat haar religieuze geloften af te leggen, Luciana, een tienermoeder die moeite heeft voor haar dochter te zorgen, en Fatima, een andere tienermoeder met een jonge zoon, die zwanger is van haar tweede kind. Alledrie worstelen ze op hun eigen manier met de implicaties van het moederschap.

Terwijl de kamers van de nonnen wit en kaal zijn, zijn de kamers van de jonge moeders bezaaid met speelgoed en kindertekeningen. Voor de nonnen is het moederschap vooral een handleiding voor moederlijke zuiverheid en daardoor kunnen ze de realiteit van de jonge vrouwen op het gebied van seks, geboorte en opvoeding niet echt begrijpen. Maternal laat op meerdere niveaus de complexiteit van moederliefde zien en speelt met religieuze symboliek en thema’s als verleiding en vrijheid, zonder een oordeel te vellen. Een genuanceerde, ontwapenende en grappige ode aan het moederschap.

Piclfilms van Focus Arnhem

Bekijk op IMDB