Le Mépris

Le Mépris

Jean-Luc Godard - Frankrijk - 1963 - 103 minuten - taal: Frans, Engels, Duits, Italiaans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • geweld

'Interessante studie over de onmogelijkheid van filmmaken, en de onmogelijkheid van liefde.'

VPRO

'The finest French New Wave film.'

The Times

Gloednieuwe 4K-restauratie ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van dit meesterwerk van Jean-Luc Godard! Le Mépris met o.a. Brigitte Bardot en Fritz Lang was Godards intrede in de commerciële filmwereld en is een verfijnd, meeslepend epos over echtelijke breuk, artistieke compromissen en het filmmaakproces. Met een onvergetelijke soundtrack van de meermaals bekroonde componist Georges Delerue.

Le Mépris toont Michel Piccoli (La Grande Bouffe, Belle De Jour) als een scenarioschrijver die verscheurd wordt tussen de eisen van een trotse Europese regisseur (gespeeld door de legendarische regisseur Fritz Lang), een ruwe en arrogante Amerikaanse producent (Jack Palance), en zijn gedesillusioneerde vrouw, Camille (de voortreffelijke Brigitte Bardot), terwijl hij probeert het script voor een nieuwe filmversie van De Odyssee te bewerken.

Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Jean-Luc Godards meeslepende meesterwerk presenteert Odyssey Classics de gloednieuwe 4K-restauratie van dit geliefde toonbeeld van de Franse Nouvelle Vague. Na in première te zijn gegaan tijdens Cannes Classics op het filmfestival van dit jaar, toont deze nieuwe restauratie Le Mépris in al haar adembenemende CinemaScope pracht. Godards kleurrijke doch weemoedige studie van de complexiteit van menselijke relaties in tijden van commercialisering keert vanaf 14 september, precies een jaar na zijn overlijden, terug in de Nederlandse bioscopen.

Bekijk op IMDB