Kom hier dat ik u kus

Kom hier dat ik u kus

Sabine Lubbe Bakker, Niels van Koevorden - Nederland - 2021 - 90 minuten - taal: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • angst

'Overtuigende verfilming.'

de Volkskrant

'Zeer geslaagd fictiedebuut.'

VPRO Cinema

Met vallen en opstaan baant Mona zich een weg door het leven, getekend door de dood van haar jong gestorven moeder. Gebaseerd op de veelgeprezen, gelijknamige roman van Griet Op de Beeck.

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin Marie, die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt.

Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van zichzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

'Regisseursduo Lubbe Bakker en Van Koevorden laten de uitleggerige monologue intérieur die in het boek opduikt vallen en houden de veelzeggende en pijnlijke beelden over.'

NRC

'Een fijnzinnig en indrukwekkend portret.'

Het Parool
Bekijk op IMDB