Kill It and Leave This Town

Kill It and Leave This Town

Mariusz Wilczynski - Polen - 2020 - 88 minuten - taal: Pools - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

'volstrekt unieke, autobiografische animatiefilm voor volwassenen.'

VPRO Cinema

'een onthutsende, raadselachtige ervaring.'.

NRC

Een man ontvlucht de werkelijkheid na het verlies van zijn geliefden en trekt zich terug in zijn herinneringen. Daar staat de tijd stil en leven zijn dierbaren nog. Zo groeit over de jaren een stad in zijn herinneringen.

Op een dag komen zijn literaire helden en cartoonjeugdidolen er onuitgenodigd tot leven. In zijn geheugen zijn ze jong gebleven, maar als de man ontdekt dat zijn idolen allemaal oud geworden zijn en de eeuwige jeugd niet bestaat, besluit hij terug te keren naar de realiteit.

Maar liefst veertien jaar werkte regisseur en kunstschilder Wilczynski aan deze film, getekend in een betrekkelijk kale schetsboekstijl die juist daardoor waarachtig overkomt. Uiteindelijk werd het een volstrekt unieke en zeer persoonlijke animatiefilm met horror-elementen en beelden uit zijn kindertijd. Wonderschoon en teder, maar ook grimmig en duister.

PREVIOUSLY UNRELEASED

Deze film is onderdeel van de reeks ‘Previously Unreleased’ van Eye Filmmuseum. Een serie prachtige filmtitels die wel te zien waren op prominente festivals in binnen- en buitenland, maar ten onrechte de Nederlandse bioscopen niet bereikten. Met deze reeks geeft Eye de films alsnog een kans; de met zorg geselecteerde titels zijn deze zomer ten minste een week lang dagelijks te zien in de landelijke bioscopen.

Piclfilms van Focus Arnhem

Bekijk op IMDB