Inner Landscape + Si Fan

Inner Landscape + Si Fan

Frank Scheffer - NL - 2019 - 141 minuten - taal: Nederlands, Engels, Chinees - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

'Inner Landscape is voor de liefhebber of de leek die zich graag in nieuwe klankwerelden onderdompelt '

de Volkskrant

'Documentairemaker Frank Scheffer etaleert opnieuw zijn onmiskenbare talent als chroniqueur van de klassieke muziek in Inner Landscape.'

De Filmkrant

Bijzondere double-bill van de documentaire Inner Landscape (90 min) over de totstandkoming van de kameropera Si Fan, en een film van de kameropera zelf (50 min).

Inner Landscape is een documentaire over de totstandkoming van de kameropera Si Fan, die in 2015 voor het Nieuw Ensemble werd gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing. In Si Fan (‘liefdesverlangen’) combineert Guo de traditionele opera van zijn geboortestreek Sichuan met zijn eigen muziek. ‘Ik denk niet na bij het componeren, maar volg mijn hart’, vertelt Guo tegen Ed Spanjaard, de chef-dirigent van het Nieuw Ensemble, die hem in China komt opzoeken om ingewijd te worden in de geheimen van de Sichuaanse opera. Ook Shen Tiemei, sterzangeres van de Sichuan-opera, komt aan het woord in deze zeer zorgvuldige film over de verschillen tussen Oost en West, traditie en de moderne tijd.

Inner Landscape is het tweede deel van een vierluik, waarvan het eerste deel Gozaran – Time Passing, over de Iraanse componist Nader Mashayekhi, in 2011 op het IDFA in première ging. In 2015 maakte regisseur/producent Frank Scheffer reeds een ‘work in progress’ onder dezelfde naam.

Cinema Delicatessen brengt een unieke combinatie van documentaire en opera film naar de filmtheaters. Inner Landscape en Si Fan van Frank Scheffer toeren deze zomer gezamenlijk door het land!

'... over het streven naar symbiose tussen westerse en oosterse muziektradities.'

NRC
Bekijk op IMDB