InDifferent X Keti Koti

InDifferent X Keti Koti

verschillende makers - 2022 - 90 minuten
  • 12 jaar en ouder

Deze voorstelling is GRATIS! Bestel je gratis kaartjes via de ticketlink (onder Tickets:)

In het kader van Keti Koti Arnhem organiseert Focus in samenwerking met InDifferent een voorstelling met film, gesprek en een optreden van Saint Ronil. Naar aanleiding van een aantal korte films over etniciteit, racisme en black awareness gaat Xiara Esseboom in gesprek met het publiek. Na de film is er gelegenheid om na te praten in de foyer.

Kortfilmprogramma:
  • Scalp Deep (Naseeba Bagalaaliwo, Oeganda 2020)
  • Riot (Frank Ternier, Frankrijk 2017, 13 min)
  • Black Barbie (Comfort Arthur, Ghana 2016, 4 min)
  • Darwin’s Notebook (Georges Schwizgebel, Zwitserland 2020, 9 min)
  • Jongeren van InDifferent maakten i.s.m. BeeldBrengers korte clips over Keti Koti.

Het kortfilmprogamma is samengesteld door het Animatie Filmfestival Kaboom.

Keti Koti Arnhem

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt ook in Arnhem met Keti Koti (ketenen gebroken) ons slavernijverleden herdacht en de afschaffing van de slavernij gevierd. De maand juni staat in teken van de verdieping, erkenning en herdenking van ons slavernijverleden. Op 1 juli, Keti Koti, wordt de afschaffing van de slavernij gevierd. In de rest van de maand juli en augustus gaan we dieper op deze verhalen in.

InDifferent

InDifferent is een community van jongeren die samen werken aan een inclusieve leefomgeving. Een wereld waarin iedereen zich kan ontwikkelen zoals hij/zij/hen wil, zonder het gevaar te lopen, of de angst te hebben, om te worden gepest of gediscrimineerd. Helaas is de realiteit voor velen momenteel niet zo. InDifferent probeert die realiteit te veranderen.

Saint Ronil

De zanger Saint Ronil maakte in vrij korte tijd een naam voor zichzelf binnen de Arnhemse hiphopscene met zijn eerlijke, rustige en Engelstalige tracks doorspekt met Haïtiaanse invloeden.

Saint Ronil: ‘Mijn muziek is een ervaring, ook voor mijzelf.’ (bron: interview met Jong in Arnhem >