Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace

Nick Cave - Groot-Brittannië - 2020 - 103 minuten - taal: Engels
  • alle leeftijden

Vanwege de nieuwe Coronamaatregelen worden alle voorstellingen van Nick Cave t/m 19 januari 2021 verplaatst naar een later moment. Heb je kaartjes en nog niets van ons gehoord? Mail dan naar info@focusarnhem.nl! 

'Biedt troost door de fraaie cameravoering en de melancholieke sfeer.'

NRC

'Een man. En een piano. Meer krijg je niet. Maar ook niet minder. En wanneer die man Nick Cave is, dan weet je dat je goed zit.'

Trouw

In Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace zien we Nick Cave alleen achter de piano, spelend zonder opsmuk in een lege concertzaal.

De setlist varieert van vroege Bad Seeds en Grinderman nummers tot werk van het meest recente Nick Cave & the Bad Seeds album ‘Ghosteen‘. Unieke akoestische uitvoeringen van liedjes als Into my arms, The mercy seat, Higgs boson blues en Girl in amber, in de stille grandeur van het Alexandra Palace. Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace werd in juni 2020 opgenomen, toen het Verenigd Koninkrijk langzaam uit de lockdown kwam, als reactie op de beperkingen en isolatie van de maanden ervoor. Een blijvende herinnering aan deze vreemde en onzekere tijden.

Het evenement dat aanvankelijk alleen online te zien zou zijn, is er nu als uitgebreide bioscoopversie, inclusief vier nog niet eerder uitgebrachte opnames. Het optreden werd gefilmd door de bekroonde cameraregisseur Robbie Ryan (The Favourite, Marriage Story, American Honey) in de prachtige West Hall van Alexandra Palace, Londen. De montage is van de hand van Nick Emerson (Lady Macbeth, Emma, Greta). De muziek werd opgenomen door Dom Monks.

'Opent een portaal naar de emotionele wereld van Cave.'

De Filmkrant