Hardcore Never Dies

Hardcore Never Dies

Jim Taihuttu - Nederland - 2023 - 108 minuten - taal: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik
  • grof taalgebruik

'Jim Deddes weergaloos in vlammende ‘gabberfilm’.'

Algemeen Dagblad

'Met veel bravoure én oog voor detail gemaakt. Het tijdsbeeld klopt, van schoenen en kapsels tot het nagebouwde interieur van de allang gesloopte Rotterdamse Energiehal.'

de Volkskrant

Hardcore Never Dies speelt zich af in de jaren ’90, ten tijde van de gabber-muziekscene, die op dat moment de grootste subcultuur van Nederland is. Voor filmmaker Jim Taihuttu (De Oost) vormt de gabbercultuur, met haar nachtenlange raves en XTC-gebruik het perfecte decor voor dit rauwe drama. Met in de hoofdrollen Joes Brauers (Do Not Hesitate), Jim Deddes (De Oost, Joardy Season) en Rosa Stil (Scheel).

De zeventienjarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niks van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde.

In zijn zoektocht naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.