Happy Together

Tickets:
Meer special Déjà vu? Klassiekerreeks

Happy Together

Wong Kar Wai - Hong Kong - 1997 - 96 minuten - taal: Mandarijn, Spaans, Kantonees - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik
  • seks
  • grof taalgebruik

Eye brengt in de zomer van 2021 zes films van Wong Kar Wai opnieuw landelijk uit. Bekijk het hele programma hier.

Lyrisch, bedwelmend portret van een verbroken relatie. Hongkong-supersterren Tony Leung en Leslie Cheung spelen een stel dat door Argentinië reist en opgesloten zit in een turbulente cyclus van verliefdheid en destructieve jaloezie.

Wong Kar Wai en cameraman Christopher Doyle versmelten de ritmes van Buenos Aires en de jazz van Frank Zappa tot een beeldschoon gefilmde liefdestragedie, afwisselend wanhopig en uitzinnig romantisch. Lai en Ho arriveren als geliefden vanuit Hongkong in Argentinië, waar hun wegen zich na een ruzie scheiden. Ho vertrekt naar Buenos Aires, Lai wordt portier van een tangobar en probeert zich te herpakken. Maar Lai blijft verteerd worden door de droom om weer “samen gelukkig” te zijn met Ho. Met veel gevoel voor humor vertelt Wong Kar Wai een meeslepend, melancholisch verhaal, doordrenkt met heimwee naar Hongkong en een verleden dat niet meer terugkomt. Christopher Doyle filmde in zowel lichtgevende monochrome beelden als weelderige verzadigde kleuren.

Wong nam zijn film op aan de vooravond van de overdracht van Hongkong in 1997, toen de LHBTQ+-gemeenschap van het land plotseling een onzekere toekomst tegemoet ging. Ho en Lai worden vol intensiteit gespeeld door hartenbrekers Leslie Cheung en Tony Leung, destijds Chinese supersterren. Happy Together won de Best Director Award en was onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes.

Bekijk op IMDB