Eternal Spring

Eternal Spring

Jason Loftus - Canada - 2022 - 86 minuten - taal: Mandarijn - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • discriminatie
  • geweld

'Inspirerende animatiedocu over gedoemde verzetsdaad tegen de Chinese autoriteiten.'

NRC

‘Eternal Spring’ maakt van het verhaal van de moedige Falun Gong-activisten fascinerende kunst... Visueel buitengewoon rijk.'

De Volkskrant

Op 5 maart 2002 kaapt een groepje aanhangers van de verboden spirituele beweging Falun Gong een televisiestation in Changchun, China, om hun boodschap van waarheid, mededogen en tolerantie uit te zenden.

In de nasleep wordt de stad Changchun, waar de grondlegger van Falun Gong vandaan kwam, geteisterd door een reeks politie-invallen. Ook Falun Gong-beoefenaar en striptekenaar Daxiong (Justice League, Star Wars) wordt gedwongen te vluchten. Hij arriveert in Noord-Amerika en geeft de kaping de schuld voor het verergeren van de gewelddadige onderdrukking. Zijn opvattingen worden op de proef gesteld wanneer hij de enige overlevende deelnemer ontmoet die uit China is ontsnapt en nu in Seoul, Zuid-Korea woont.

Geïnspireerd op Daxiongs kunst, combineert Eternal Spring live-action met 3D-animatie in een indrukkend verhaal over verzet, met schrijnende ooggetuigenverslagen en vastberadenheid om op te komen voor politieke en religieuze vrijheden. Ongeacht de prijs die hiervoor betaald moet worden.

Bekijk op IMDB