Drive My Car

Drive My Car

Ryûsuke Hamaguchi - Japan - 2021 - 179 minuten - taal: Japans - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

Eenmalig te zien op za 7 januari om 14:45, i.h.k.v. ‘De goeie films van 2022’ verkiezing van Cineville!

'Complex, maar vloeiend verteld verhaal over verlies, acceptatie en onderlinge communicatie.'

VPRO Cinema

'Geen seconde laat regisseur Ryusuke Hamaguchi de aandacht verslappen, hoe ongrijpbaar zijn personages ook zijn.'

de Volkskrant

Een van de belangrijkste nieuwe regisseurs uit Japan (Ryūsuke Hamaguchi) verfilmde een kort verhaal van Haruki Murakami, met daarin onder andere een sleutelrol voor een toneelstuk van Anton Tsjechov en een knalrode Saab. Drive My Car eindigde in 2021 links en rechts (van Cahiers du Cinema tot in Hollywood) héél hoog in de eindejaarslijstjes en werd genomineerd voor maar liefst vier belangrijke Oscars!

Theaterregisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met Oto tot het noodlot plotseling toeslaat en ze overlijdt. Overrompeld door verdriet probeert Kafuku het geheim te begrijpen dat hij vlak voor haar dood ontdekte. Twee jaar later besluit de nog altijd rouwende Kafuku het aanbod om een toneelstuk te regisseren in Hiroshima te accepteren. Zijn nieuwe werkgever heeft voor hem de perfect rijdende, maar zeer bescheiden chauffeuse Misaki klaarstaan om hem tijdens zijn verblijf daar te vervoeren. Terwijl ze  elkaar steeds beter leren kennen, confronteert Kafuku het mysterie rondom zijn vrouw dat hem nog steeds achtervolgt.

Drive My Car is gebaseerd op het gelijknamige verhaal uit de korte verhalenbundel ‘Men Without Women’ van de Japanse schrijver Haruki Murakami en is geregisseerd door de Japanse regisseur Ryusuke Hamaguchi. Hamaguchi wordt gezien als een rijzende ster in de Japanse filmwereld na films als Asako I & II en Wheel of Fortune and Fantasy.

Bekijk op IMDB