Drii Winter

Drii Winter

Michael Koch - Zwitserland - 2022 - 136 minuten - taal: Duits - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder

'Berustende meditatie over leven en dood.'

NRC

'Zwitserse bergnatuur wordt wonderschoon in beeld gebracht.'

de Volkskrant

Drii Winter, de tweede speelfilm van de Zwitserse regisseur Michael Koch, kreeg op het Filmfestival van Berlijn 2022 een speciale vermelding van de Jury van de competitie films.

In een klein dorpje, diep in de bergen van Zwitserland heeft de alleenstaande moeder Anna (prachtige rol van Michèle Brand) verschillende baantjes. Overdag is ze postbode en ’s avonds werkt ze als barvrouw in het plaatselijke café. Ze krijgt een relatie met Marco, een buitenstaander uit het laagland, die als boerenknecht in het dorp werkt. Marco zegt niet veel, maar is een harde werker en een vriendelijke reus. Aardig voor Anna en een instant vader voor haar dochter Julia, uit een eerdere relatie. Het duurt niet lang voordat ze trouwen.

Maar dan wordt Marco ziek. Hij krijgt een hersentumor die ervoor zorgt dat hij vreemd gedrag gaat vertonen. Als hij hiermee anderen in gevaar brengt wordt Anna wordt gedwongen een moeilijke beslissing te nemen… Drii Winter is een aangrijpende film over schuld, boete en vergiffenis.

Bekijk op IMDB