Draag je verhaal: Tim Lenders

Draag je verhaal: Tim Lenders

Maaike Broos - Nederland - 2023 - 75 minuten - taal: Nederlands

Modeontwerpster Mirte Engelhard en filmmaker & organisatie antropoloog Maaike Broos bundelen hun krachten met het project ‘Draag je verhaal’ vanuit Stichting Verhalendragers. Hun leidende vraag is: ‘Hoe kan kleding bijdragen aan het (uit)dragen van je verhaal’? Onderdeel van het project is de docu-serie Draag je verhaal. Op zo 29 jan om 19:00 uur is in Focus de première te zien van de aflevering over spoken word-artiest Tim Lenders. Na afloop is er een gesprek met de makers!

Tim Lenders

Spoken Word artiest Tim groeit op in de wijken van Arnhem-Zuid. Als kind ervaart hij de wereld als prikkelend en hard waardoor hij zich graag verstopt in boeken. Vooral het boek ‘de kleine kapitein’ brengt hem naar andere werelden dan school. Daar wordt hij gezien als zwak en komt hij vaak thuis met blauwe plekken of kapotte broeken. Op de middelbare school begint hij opnieuw en leert hij dat woorden krachtiger zijn dan een vuistslag. Tim zwerft liever op straat dan op school en ziet school meer als een instituut om rotzooi in te trappen. Als hij vast loopt in zijn leven ontmoet hij Mevrouw – een invalide vrouw met MS – die hem leert met de hardheid van het leven om te gaan.

Docuserie ‘Draag je verhaal’

‘Draag je verhaal’ is een documentaireserie van vier afleveringen en kruipt in de huid van vier Arnhemse urban arts-artiesten: Wensley Piqué (verhalenverteller), Adje van het Padje (rapper en entertainer), Ruben Chi (choreograaf/Hip Hop danser) en Tim Lenders (spoken word). Alle vier artiesten zijn opgegroeid in een omgeving, waarin zij anders waren dan de rest. Als ‘de Ander’ werden zij gedwongen om de vraag te stellen ‘wie ben ik?’. Modeontwerpster Mirte Engelhard ontwerpt vanuit hun verhalen een unieke outfit en laat zien dat de taal van de mode ook een stem is die je kunt gebruiken.

Productie: Stichting Verhalendragers – Protagonisten: Wensley Piqué, Ruben Chi, Adje van het Padje en Tim Lenders – Initiator Mirte Engelhard & Maaike Broos – Modeontwerpster: Mirte Engelhard – Script, regie & montage: Maaike Broos – Cinematografie: Tess van Kooperen – Graphics & grading: Local Androids – Sound-design -en mixage: Michiel van der Lans – Music en sound composer Ralf Gerritse – Website: vanKlaas – Lesmodule: Neha Judith-Herbrink – in stichting met Kate Donkor