Der Himmel über Berlin

Der Himmel über Berlin

Wim Wenders - Duitsland - 1987 - 128 minuten - taal: Duits - ondertiteling: Engels

Der Himmel über Berlin is te zien binnen onze Déjà Vu klassiekerreeks, met op zondag 6 januari een inleiding door Kim van der Werff.

Er zijn mensen die beweren dat Der Himmel über Berlin de laatste fatsoenlijke film is die Wenders heeft gemaakt. Wim Wenders poëtische en metafysische sprookje dat plaats vindt in het Berlijn van voor die Wende is ruim dertig jaar later prachtig digitaal opgepoetst en klaar voor een welverdiend tweede leven. Net als engel Damiel (de charismatische Bruno Ganz), die zijn vleugels aan de wilgen hangt in ruil voor het aardse bestaan waarin hij een mooie circusacrobate wil verleiden. Het aanpassen aan alle menselijke tekortkomingen valt bepaald niet mee. Maar met hulp van een ex-engel, Peter Falk, en aangemoedigd door de liefde, went het stervelingenschap al snel. Memorabel is ook de muziek van Nick Cave en zijn Bad Seeds en het fantastische camerawerk van de hoogbejaarde (in 2001 overleden) Henri Alekan.

Met je Cinevillepas naar klassiekers
Natuurlijk kun je met je Cinevillepas naar onze klassiekers! Bij films met een inleiding (zoals bij Der Himmel über Berlin op 6 januari) betaal je een toeslag van € 2.