Corpus Christi

Corpus Christi

Jan Komasa - Polen - 2019 - 115 minuten - taal: Pools - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik
  • geweld
  • grof taalgebruik

Piclfilms van Focus Arnhem

In het overwegend katholieke Polen komt het regelmatig voor dat een leek zich voordoet als priester en in een parochie aan de slag gaat. In Corpus Christi waagt de jonge crimineel Daniel deze gok.

'Acteur Bielenia is perfect gecast.'

VPRO Cinema

'Grillig en onvoorspelbaar.'

de Volkskrant

Aangrijpend, Oscar genomineerd drama, gebaseerd op echte en opmerkelijke gebeurtenissen: burgers die zich in afgelegen dorpjes voordoen als priester, al dan niet met een échte roeping. In Corpus Christi droomt een twintigjarige jeugddelinquent van een carrière als priester. Maar met zijn strafblad maakt hij geen kans. De samenleving heeft hem, als jonge crimineel, sowieso al gediskwalificeerd.

Tijdens werkverlof naar een houtzagerij zwenkt de jongeman af naar de lokale kapel, waar hij per ongeluk wordt aangezien voor een jonge priester – die men op dat moment goed kan gebruiken. Als geestelijke betreedt Daniel, aanvankelijk huiverig, de kansel. Tot hij ontdekt dat hij charismatisch is en werkelijk iets kan betekenen voor deze geloofsgemeenschap die worstelt met een trauma. Steeds zelfverzekerder wordend, besluit de kersverse, onorthodoxe priester de dorpelingen te helpen. Ondertussen worstelt Daniel heimelijk met zijn eigen demonen en de angst dat zijn gewelddadige, criminele verleden hem alsnog in komt halen.

'Krachtig Pools drama.'

Trouw
Bekijk op IMDB