C’è ancora domani

Tickets:
Meer

C’è ancora domani

Paola Cortellesi - Italië - 2023 - 108 minuten - taal: Italiaans - ondertiteling: Nederlands
 • 6 jaar en ouder
 • angst
 • geweld
 • grof taalgebruik

'Italiaanse bioscoophit raakt een gevoelige snaar.' 'De grootste verrassing zit zonder meer in de finale.'

Trouw

'Zwarte komedie over geweld tegen vrouwen in een machosamenleving.'

NRC

'Speels commentaar op een giftige machocultuur.'

het Parool

  IJzersterk regiedebuut van de Italiaanse actrice en scenariste Paola Cortellesi, die ook de (fantastische) hoofdrol van Delia speelt, een huisvrouw in het Rome van 1946 die de eerste stappen zet om zich te onttrekken aan de tirannie van haar man.

  Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s ziekelijke vader in een souterrain woning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren.

  Huisvrouw Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder die de eindjes aan elkaar moet knopen. Ivano, de patrias familias, hardwerkend om het beetje geld thuis te brengen laat geen gelegenheid voorbij gaan om dit te vertellen, soms minachtend en soms hardhandig. Hij heeft alleen ontzag voor zijn manipulerende vader, voor wie Delia een makkelijke verzorgster is.

  Het is lente en de familie is opgewonden over de verloving van hun dochter Marcella met een jongen uit de middenklasse. Delia ziet dit als Marcella’s kans om hetzelfde lot te ontlopen. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven – en niet alleen voor zichzelf… Geïnspireerd door de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

  Bekijk op IMDB