Buladó

Buladó

Eché Janga - NL - 2020 - 86 minuten - taal: Nederlands
  • 9 jaar en ouder
  • angst
  • grof taalgebruik

Buladó van regisseur Eché Janga is bekroond met het Gouden Kalf voor beste film. De belangrijkste Nederlandse filmprijs is vrijdagavond (2 oktober) in Utrecht uitgereikt bij het slotgala van het Nederlands Film Festival.

'Prachtige vertelling van regisseur Janga.'

VPRO Cinema

'Buladó laat Curaçaose landschap spreken.'

NRC

Buladó is een magisch-realistisch en liefdevol verhaal van een kleine familie woonachtig in Bandabou, Curaçao.

De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland.

Wanneer Ouira en Weljo steeds meer botsen, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa. Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.

Bekijk op IMDB