Broker

Broker

Hirokazu Koreeda - Zuid-Korea - 2023 - 129 minuten - taal: Koreaans - ondertiteling: Nederlands

'Warme film over Japanse babydieven met een groot hart.'

Trouw

'Melancholisch en komisch.'

de Volkskrant

'meesterlijk scenario.'

NRC

Bitterzoete komedie van Hirokazu Kore-eda (Shoplifters, Like Father, Like Son, Nobody Knows), waarin twee Koreaanse ‘babymakelaars’ en de biologische moeder rijke adoptie-ouders proberen te vinden voor een (oorspronkelijk) te vondeling gelegde baby. Wat volgt is een zowel hartverwarmende als hartverscheurende roadtrip met een busje vol ‘misfits’, op zoek naar de betekenis van familie.

Sang-hyeon en Dong-soo verdienen goed geld aan het stelen van ter vondeling gelegde baby’s, om ze vervolgens aan te bieden op de adoptiemarkt. Wanneer moeder So-young terugkomt op de beslissing om haar baby af te staan, ontdekt ze de twee mannen en hun illegale praktijk. Overspoeld door gevoelens van zowel moederliefde als wanhoop, besluit ze mee te helpen bij de zoektocht naar geschikte ouders voor haar kind. Ondertussen zitten de rechercheurs Soo-jin en Lee ze op de hielen…

Broker ging in première tijdens het filmfestival in Cannes, waar de film werd bekroond met de prijs voor Beste Acteur (Song Kang-ho, bekend van Parasite) en de Prijs van de Oecumenische Jury.

Bekijk op IMDB