Bloody Nose, Empty Pockets

Bloody Nose, Empty Pockets

Bill en Turner Ross - VS - 2020 - 99 minuten - taal: Engels - ondertiteling: Nederlands
  • 12 jaar en ouder
  • drugs en/of alcoholgebruik
  • grof taalgebruik

Bloody Nose, Empty Pockets  is onderdeel van het documentaire filmfestival IDFA Extended. Van 18 november tot en met 6 december zet IDFA de documentaire niet alleen in Amsterdam en online in de schijnwerpers, maar ook in de filmtheaters door heel Nederland, waaronder Focus. Bekijk hier het hele programma.

Deze ode aan de typisch Amerikaanse ‘dive’ bar (buurtkroeg), is een nostalgische feelgooddocumentaire, met de stilistische kenmerken van cinéma vérité.

In Las Vegas bevindt zich een bar met de veelzeggende naam ‘The Roaring 20s’. Een plek waar een doorsnee van de samenleving samenkomt: oud, jong, wit, zwart, vrouw, man – en alles daartussenin. Om te drinken, te praten, ruzie te maken of te lachen. Om de eenzaamheid te verdrijven en zich aan elkaar te verwarmen.

Voor veel vaste bezoekers is de bar een tweede huiskamer; voor Michael, een aan lager wal geraakte acteur die na sluitingstijd het café schoonmaakt, zijn enige. Maar de vaste klanten en hij moeten de realiteit onder ogen zien: het café sluit binnenkort voorgoed zijn deuren. De broers Bill en Turner Ross leggen in Bloody Nose, Empty Pockets het laatste etmaal van deze bijzondere plek vast.

Bekijk op IMDB