Blackbird Blackbird Blackberry

Blackbird Blackbird Blackberry

Elene Naveriani - Georgië, Zwitserland - 2023 - 110 minuten - taal: Georgisch - ondertiteling: Nederlands
  • 16 jaar en ouder
  • seks
  • grof taalgebruik

'Chavleishvili, sowieso een fascinerende verschijning met haar stuurse, scherpe trekken, is als Etero een verademing tussen de dorpsvrouwen die in de knoop liggen met hun eigen vooringenomenheid, ongeïnteresseerde kinderen en botte echtgenoten.'

NRC

'De Georgische regisseur Elene Naveriani, die haar derde speelfilm vorig jaar presenteerde in het Cannes-programma Quinzaine des Réalisateurs, boft ontzettend met haar hoofdrolspeelster.'

Trouw

Charmant en eigenwijs liefdesverhaal waarin de ongebonden Georgische Etero tegen alle conventies in op een seksuele ontdekkingstocht gaat.

Etero koestert haar vrijheid even veel als haar winkel en de bramen die ze plukt. In haar Georgische dorp is ze het middelpunt van geroddel omdat ze geen man heeft, maar toch is ze trots op haar onconventionele leven. Tot ze, na een bijna-doodervaring, als een blok voor leverancier Murman valt. Na 48 jaar maagdelijkheid en ongebondenheid komt Etero plots in een gepassioneerde seksuele wervelwind terecht, waarna ze voor de onvermijdelijke keuze komt te staan: alleen door of samen?

Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigenwijze vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de bevrijdende zelfstandigheid van alleen zijn.

Bekijk op IMDB