Aya and the Witch

Aya and the Witch

Gorô Miyazaki - Japan - 2021 - 83 minuten - taal: Japans - ondertiteling: Nederlands
  • angst
  • geweld
  • grof taalgebruik

'Met een opgewekte heldin, een behulpzame kat en een vreemde Mandrake heb je eigenlijk al genoeg leuke elementen om de film vrolijk uit te zitten.'

Cinemagazine

De nieuwe film van de Japanse animatiestudio Ghibli (Spirited Away, Howl’s Moving Castle) over het weesmeisje Aya. Als ze wordt geadopteerd door een heks, belandt ze in een huis gevuld met mystiek en magie.

Lees hier het interview dat De Filmkrant hield met regisseur Gorō Miyazaki (zoon van Hayao Miyazaki, de beste animatieregisseur en succesvolste filmmaker van Japan, met titels als My Neighbor Totoro en Spirited Away).

Aya groeit op in een weeshuis op het Britse platteland, niet wetende dat haar moeder magische krachten bezit. Haar leven verandert drastisch wanneer een merkwaardig koppel haar adopteert en ze gedwongen wordt samen te leven met een egoïstische heks. Terwijl de koppige Aya beetje bij beetje de geheimen van haar nieuwe voogden ontraadselt, ontdekt ze een wereld van toverspreuken en -drankjes, maar ook een mysterieus lied dat misschien wel de sleutel is naar het vinden van de familie waar ze altijd zo naar heeft verlangd.

De nieuwste film van Studio Ghibli (Spirited Away, Howl’s Moving Castle) is gebaseerd op het boek ‘Earwig and the Witch’ van Diana Wynne Jones en is de eerste volledige 3DCG-film van de Japanse animatiestudio. Aya and the Witch behoorde tot de Official Selection van het Filmfestival van Cannes van 2020.

Bekijk op IMDB