Anselm 2D

Anselm 2D

Wim Wenders - Duitsland - 2023 - 94 minuten - taal: Duits, Engels - ondertiteling: Nederlands
  • alle leeftijden

'Fraaie, impressionistische documentaire.'

VPRO Cinema

'Wim Wenders unveils a magnificent 3D portrait of German artist Anselm Kiefer.'

Variety

    Een uniek portret van de invloedrijke en vernieuwende kunstenaar Anselm Kiefer. Gemaakt door een van de meest belangrijke filmmakers van deze tijd, Wim Wenders. Ook te zien in 3D.

    De film verkent het werk van Kiefer dat de zin van het menselijk bestaan en de cyclische aard van geschiedenis onderzoekt. Zijn kunst is geïnspireerd door diverse bronnen zoals literatuur, poëzie, filosofie, wetenschap, mythologie en religie. De documentaire volgt hem gedurende meer dan twee jaar, van Duitsland naar zijn huidige thuis in Frankrijk, waarbij de belangrijke fases van zijn vijf decennia omspannende carrière worden belicht.

    De film bevat dramatische heropvoeringen met twee acteurs – Wenders’ jonge neef Anton Wenders en Kiefer’s zoon van middelbare leeftijd Daniel Kiefer – die Kiefer op verschillende leeftijden vertolken, terwijl de oudere Kiefer zichzelf speelt. Het zijn subtiele ensceneringen met de acteurs die figuratieve poses uit Kiefers werk aannemen. Maar de kunst zelf is de ware ster van de film.

    Bekijk op IMDB