Anne+

Tickets:
Meer

Anne+

Valerie Bisscheroux - Nederland - 2021 - 94 minuten - taal: Nederlands - ondertiteling: geen ondertiteling
  • grof taalgebruik

'Ontwapenend intiem.'

VPRO Cinema

'De vanzelfsprekende manier waarop queer personages in Anne+ de revue passeren verdient lof.'

De Volkskrant

Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie Anne+!

Net voordat Anne (Hanna van Vliet) gaat emigreren naar haar grote liefde Sara in Montréal, keurt haar uitgever het manuscript voor haar eerste boek af. Wat heeft Anne eigenlijk te vertellen? En hééft ze überhaupt wel iets te vertellen?

Noodgedwongen gaat ze op zoek naar wat ze wil, want niet alleen het hoofdpersonage uit haar boek lijkt te zijn afgedwaald. Ze ontmoet de non-binaire Lou die anders in het leven staat en vindt, al struikelend, richting in haar leven. Als ze haar boek herschrijft realiseert Anne zich dat ze keuzes moet maken.

OVER DE SERIE ANNE+

Anne+ is een dramaserie over het (liefdes)leven van Anne, een lesbische twintiger uit Amsterdam. In elke aflevering leren we meer over Anne en haar oude en nieuwe liefdes. Maar ook over haar vrienden, familie en collega’s. De focus per aflevering ligt altijd op Anne “plus” iemand uit haar leven. Anne+ is een lichtvoetige serie over identiteit, relaties en je plek in de wereld ontdekken. De serie is bedacht en opgezet vanwege het gebrek aan positieve queer representatie in film en televisie. Het team van Anne+ bestaat overwegend uit vrouwelijke, queer filmmakers. Iedereen die meewerkt voelt zich persoonlijk verbonden met het project en vindt het belangrijk om een verschil te maken. Anne+ is onder andere te zien op NPO Start en Netflix.

'Het is verfrissend hoe naturel de lesbische Anne, gespeeld door Hanna van Vliet, en haar queer-leefwereld in beeld komen.'

NRC
Bekijk op IMDB